Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg tog SM-guld på masstarten i Östersund på lördagen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Hanna Öberg tog SM-guld på masstarten i Östersund på lördagen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg vann masstarts-SM

Det blev Sebastian Samuelsson I 21 och Hanna Öberg, Piteå skidskytteklubb som plockade hem SM-gulden på masstarten i Östersund på lördagen. Samuelsson vann 9,9 sekunder före Martin Ponsiluoma, Tullus och Öberg tog guldet 1 minut och 44 sekunder före Emma Nilsson, SK Bore.

Samuelsson klarade sig med två bom, en i första liggande och en i sista stående. Ponsiluoma hade tre bom, en i varje av de tre första skjutningarna och i mål ar han 9,9 sekunder från guldet. Gårdagens vinnare Jesper Nelin, Piteå skidskytteklubb, sköt också tre bom och var tio sekunder bakom Ponsiluoma på bronsplatsen.

Hanna Öberg vann solklart före Emma Nilsson, SK Bore. Båda med två bommar. Bronset tog gårdagens vinnare Elvira Öberg åtta sekunder före Eliasbeth Högberg. Mona Brorsson blev femma och Stina Nilsson sexa. Högberg hade sex bom, Brorsson fem och Nilssion sju.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...