Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg åkte hem SM guld i singelmixstafett tillsammans med Jesper Nelin i Östersund på söndagen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Hanna Öberg åkte hem SM guld i singelmixstafett tillsammans med Jesper Nelin i Östersund på söndagen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

SM guld till Hanna Öberg och Jesper Nelin

SM-tävlingarna i skidskytte i Östersund avslutades med singelmixstafett på söndagen. Det blev dubbelt Piteå skidskytteklubb i toppen. Hanna Öberg och Jesper Nelin vann före Elvira Öberg och Peppe Femling.

Hanna Öberg och Jesper Nelin dominerade tävling där Hanna sköt fullt och bäddade för segern. I mål var segermarginalen 43,6 sekunder till Elvira Öberg och Peppe Femling i Piteås andralag.

Bronset tog Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen, Biathlon Östersund, sju sekunder från silverplatsen. Stina Nilsson i par med Tobias Arwidson, Lima Skyttegille, slutade fyra, en och en halv minut bakom vinnarlaget.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...