Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Elin Mohlin lägger skidorna på hyllan efter en stark säsong i Visma Ski Classics med topptioplaceringar i sju lopp. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Elin Mohlin lägger skidorna på hyllan efter en stark säsong i Visma Ski Classics med topptioplaceringar i sju lopp. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Elin Mohlin avslutar karriären

Elin Mohlin, Lager 157 Ski Team, har bestämt sig för att avsluta karriären. Sista loppet blev Årefjällsloppet 100 km i söndags där hon slutade på tionde plats. Bästa placeringen i långloppskarriären är fjärdeplatsen på Toblach-Cortina i vintras.

Säsong XI blev Mohlins bästa i Visma Ski Classics med hela sju topptio placeringar.

Mohlin gjorde tre säsonger i Visma Ski Classics efter att hon tidigare gjort flera världscupstarter för Sverige. Största framgången innan långloppskarriären var när hon vann sprintstafetten vid för-OS i Pyeongchang 2017 tillsammans med Maria Nordström.

– De roligaste åren som skidåkare törs jag säga är de sista, och det är  Lager 157 Ski Teams förtjänst. Längdskidor är en individuell idrott, men i teamet känns det inte som så. Jag är tacksam att jag har fått varit en del av det gänget. Det jobb som vi har gjort tillsammans, hur vi har utvecklat varandra och hur kul vi har haft tillsammans. Det har blivit som en andra familj för mig, skriver Mohlin på Instagram.

– Nu börjar en ny del av livet, vilket känns både spännande och läskigt på samma gång. Men "var sak har sin tid" helt enkelt, skriver Mohlin vidare.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...