Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Elin Mohlin lägger skidorna på hyllan efter en stark säsong i Visma Ski Classics med topptioplaceringar i sju lopp. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Elin Mohlin lägger skidorna på hyllan efter en stark säsong i Visma Ski Classics med topptioplaceringar i sju lopp. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Elin Mohlin avslutar karriären

Elin Mohlin, Lager 157 Ski Team, har bestämt sig för att avsluta karriären. Sista loppet blev Årefjällsloppet 100 km i söndags där hon slutade på tionde plats. Bästa placeringen i långloppskarriären är fjärdeplatsen på Toblach-Cortina i vintras.

Säsong XI blev Mohlins bästa i Visma Ski Classics med hela sju topptio placeringar.

Mohlin gjorde tre säsonger i Visma Ski Classics efter att hon tidigare gjort flera världscupstarter för Sverige. Största framgången innan långloppskarriären var när hon vann sprintstafetten vid för-OS i Pyeongchang 2017 tillsammans med Maria Nordström.

– De roligaste åren som skidåkare törs jag säga är de sista, och det är  Lager 157 Ski Teams förtjänst. Längdskidor är en individuell idrott, men i teamet känns det inte som så. Jag är tacksam att jag har fått varit en del av det gänget. Det jobb som vi har gjort tillsammans, hur vi har utvecklat varandra och hur kul vi har haft tillsammans. Det har blivit som en andra familj för mig, skriver Mohlin på Instagram.

– Nu börjar en ny del av livet, vilket känns både spännande och läskigt på samma gång. Men "var sak har sin tid" helt enkelt, skriver Mohlin vidare.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...