Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Viktor Thorn lägger skidorna på hyllan endast 24 år gammal. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Viktor Thorn lägger skidorna på hyllan endast 24 år gammal. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Viktor Thorn avslutar karriären

En envist krånglande rygg gör att Viktor Thorn avslutar karriären endast 24 år gammal. Veckoslutets SM-tävlingar i Kalix blir Thorns sista som elitåkare.
– Ett tufft beslut då skidorna har varit en stor del av mitt liv under så lång tid, skriver Thorn själv på Instagram.

Viktor Thorn slog igenom tidigt och visade att han var ett ämne för en framtida svensk storstjärna. Ett genombrott var när han 2016, som junior, blev tvåa på SM skiathlon i Piteå bara knappt fem sekunder bakom Marcus Hellner.

Viktor åkte OS Pyeongchang 2018 där han var åtta i sprintkvalet. Två år senasre var han snabbast på sprintprologen vid VM i Seefeld men föll sedan direkt i starten av kvartsfinalen. På 15 km klassiskt blev han tolva.

Ryggen har dock varit ett problem för Viktor och inför säsongen 2019 opererades han två gånger och har sedan kämpat mycket för att få ordning på problemen. Nu har han dock beslutat sig för att avsluta karriären endast 24 år gammal.

Så här beskriver Thorn sitt beslut på Instagram:

”Alla resor har sitt slut och så även denna. Det har blivit dags för mig att lägga skidorna på hyllan. Jag har slitit med en krånglande rygg i snart 5 år och har kommit till det skedet att jag känner att det inte längre är värt att lägga ner all den tid det krävs för att kunna vara med i absoluta elitnivå när dom sista procenten för att kunna prestera på den nivå jag vill hindras av min rygg. Motivation till att träna så hårt som de krävs och drivkraften till att utvecklas har sakta försvunnit när ryggen har motarbetat mig och jag känner mig redo att ta mig an nya utmaningar i livet.
Ett tufft beslut då skidorna har varit en stor del av mitt liv under så lång tid så känns detta beslut ändå rätt. Skidorna har och kommer alltid vara en stor del av mitt liv och jag är tacksam för allt som denna idrott har gett mig och jag kommer alltid vara en skidåkare men bara inte på elitnivå längre. Tävlingarna under SM i Kalix denna vecka blir mina sista tävlingar som elitskidåkare, tack till alla som har hjälpt mig och stöttat mig under min karriär, ingen nämnd ingen glömd.”

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...