Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Blir det William Poromaa som avgör för Åsarnas förstalag på herrarnas SM-stafett i morgon torsdag? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Blir det William Poromaa som avgör för Åsarnas förstalag på herrarnas SM-stafett i morgon torsdag? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Dags för SM-tävlingar I Kalix

8-11 april väntar SM-tävlingar i Kalix som avslutar tävlingssäsongen för längdåkarna. I morgon torsdag är det stafetter på programmet. Damernas 3x5 km startar 11.00 och herrarnas 3x10 km startar 12.00. Tävlingarna sänds via Expressen Premium.

På torsdagens SM-stafett är 13 damlag och 23 herrlag anmälda.

I damstafetten får Piteå elit lag 1 gälla som klar huvudfavorit till segern med trion Emma Ribom, Ebba Andersson och Jonna Sundling i laguppställningen. Som utmanare och medaljkandidater har vi Falun Borlänge SK med Moa Olsson, Maja Dahlqvist och Louise Lindström samt Piteås andralag med Lisa Vinsa, Charlotte Kalla och Sofia Henriksson.

I herrstafetten går favoritskapet till Åsarnas lag 1 med Marcus Ruus, Jens Burman och William Poromaa. Utmanare och medaljkandidater här är Piteå elit med Fredrik Andersson, Björn Sandström och Johan Häggström och IFK Mora SK lag 1 med Gustav Eriksson, Eric Rosjö och Jonas Eriksson.

Anmälningslistor för stafetten finns här.

SM-programmet Kalix:

Torsdag 8 april
11.00 Stafett, damer 3x5 km klassiskt
12.00 Stafett, herrar 3x10 km klassiskt

Fredag 9 april
15.00 Sprintstafett, semifinaler
17.00 Sprintstafett, finaler

Söndag 11 april
10.00 30 km, damer, fristil
12.00 50 km, herrar, fristil

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...