Kasper Stadaas och Johan Hoel har skrivit på för bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Kasper Stadaas och Johan Hoel har skrivit på för bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Silly Season: Ragde förstärker med Stadaas och Hoel

Nyligen meddelade att Petter Eliassen att han lägger skidorna på hyllan. Team Ragde Eiendom är dock snabba med att förstärka laget med Kasper Stadaas och Johan Hoel.
– Vi är glada att annonsera att Kasper och Johan går all in för långlopp tillsammans med oss, säger Jörgen Aukland till Langrenn.com.

Stadaas är en av Norges bästa sprintåkare och har varit nära det norska VM-laget flera gånger men nu blir det långlopp som blir fokus för honom.

– Jag har alltid tyckt att det har varit spännande med långlopp och jag blev verkligen triggad efter Vasaloppet i år. När jag fick möjlighet att vara med Ragde på avlslutningen av säsongen var jag såld, säger Stadaas till Langrenn.com.

Stadaas hoppas att snabbhet kommer blir ett vapen mot Emil Persson, Lager 157 Ski Team, nästa säsong.

– Målet är att utveckla uthåligheten och samtidigt behålla sprintegenskaperna. Med lite mer specifik träning hoppas jag kunna ta det sista steget och kämpa i toppen, fortsätter han.

Johan Hoel är det andra nytillskottet i Ragde, också han en mycket välmeriterad åkare såväl traditionellt som på långlopp. I vintras vann han ett 15 km-lopp mot hela norska eliten. Häromveckan var han trea på Tåssåsen Criterium 64 i Vålådalen precis bakom Emil Persson och Morten Eide Pedersen, Team Nordic Athlete. Då åkte Hoel i samma team som Eide Pedersen men nu blir det alltså Team Ragde Eidendom nästa säsong. Hoel har också en andraplats från tuffa Reistadlöpet 2019.

– Vi tycker att Johan har en enorm potential för långlopp och tycker att det är kul att han väljer att satsa fullt ut med oss, säger Jörgen Aukland.

– Min talang är förmodligen störst när det gäller långa lopp så jag ser fram emot att ta mig an de utmaningar som väntar. Det är också en viktig motiverande faktor att kunna lära av Anders och Jörgen, säger Hoel.

Team Ragde Eiendom säger också till Langrenn.com att de kommer att presentera mer spännande nyheter de närmaste dagarna.

– Vi har mycket på gång. Vi gläder oss till ny säsong med långlopp, säger Jörgen Aukland.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...