Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kasper Stadaas och Johan Hoel har skrivit på för bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Kasper Stadaas och Johan Hoel har skrivit på för bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Silly Season: Ragde förstärker med Stadaas och Hoel

Nyligen meddelade att Petter Eliassen att han lägger skidorna på hyllan. Team Ragde Eiendom är dock snabba med att förstärka laget med Kasper Stadaas och Johan Hoel.
– Vi är glada att annonsera att Kasper och Johan går all in för långlopp tillsammans med oss, säger Jörgen Aukland till Langrenn.com.

Stadaas är en av Norges bästa sprintåkare och har varit nära det norska VM-laget flera gånger men nu blir det långlopp som blir fokus för honom.

– Jag har alltid tyckt att det har varit spännande med långlopp och jag blev verkligen triggad efter Vasaloppet i år. När jag fick möjlighet att vara med Ragde på avlslutningen av säsongen var jag såld, säger Stadaas till Langrenn.com.

Stadaas hoppas att snabbhet kommer blir ett vapen mot Emil Persson, Lager 157 Ski Team, nästa säsong.

– Målet är att utveckla uthåligheten och samtidigt behålla sprintegenskaperna. Med lite mer specifik träning hoppas jag kunna ta det sista steget och kämpa i toppen, fortsätter han.

Johan Hoel är det andra nytillskottet i Ragde, också han en mycket välmeriterad åkare såväl traditionellt som på långlopp. I vintras vann han ett 15 km-lopp mot hela norska eliten. Häromveckan var han trea på Tåssåsen Criterium 64 i Vålådalen precis bakom Emil Persson och Morten Eide Pedersen, Team Nordic Athlete. Då åkte Hoel i samma team som Eide Pedersen men nu blir det alltså Team Ragde Eidendom nästa säsong. Hoel har också en andraplats från tuffa Reistadlöpet 2019.

– Vi tycker att Johan har en enorm potential för långlopp och tycker att det är kul att han väljer att satsa fullt ut med oss, säger Jörgen Aukland.

– Min talang är förmodligen störst när det gäller långa lopp så jag ser fram emot att ta mig an de utmaningar som väntar. Det är också en viktig motiverande faktor att kunna lära av Anders och Jörgen, säger Hoel.

Team Ragde Eiendom säger också till Langrenn.com att de kommer att presentera mer spännande nyheter de närmaste dagarna.

– Vi har mycket på gång. Vi gläder oss till ny säsong med långlopp, säger Jörgen Aukland.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...