En samlad Ebba Andersson innan start på SM-tremilen. Sedan åkte hon till överlägsen seger. FOTO: Hans Olsson.

En samlad Ebba Andersson innan start på SM-tremilen. Sedan åkte hon till överlägsen seger. FOTO: Hans Olsson.

Ebba Andersson överlägsen på SM-tremilen

Från start till mål så handlade det bara om Ebba Andersson på SM-tremilen i Kalix. Segermarginalen blev till slut en minut och 58 sekunder till Jonna Sundling. Charlotte Kalla tog bronset ytterligare en minut där bakom. De fyra första i loppet var från Piteå elit då Emma Ribom tog fjärdeplatsen.
– Det blev ganska mycket till slut, sa Ebba om segermarginalen när hon intervjuades i Expressens sändning efter loppet.

Det var aldrig något snack om vem som skulle vinna säsongens sista lopp, SM-tremilen i Kalix. Ebba Andersson tog kommandot direkt och utökade sin ledning vid varje passering. Från att ha en knapp halvminut efter fem kilometer till snudd på två minuter i mål.

– Det blev lite större marginal till de andra än vad jag hade väntat mig, men en härlig laginsats av oss. En bra dag på jobbet för Piteå elit, konstaterade Ebba.

– Formen har fortsatt varit på en ganska hög stabil nivå, egentligen hela tiden sedan vi startade säsongen i Bruksvallarna, fortsatte Ebba i segerintervjun.

Jonna Sundling blev mycket klar silvermedaljör i loppet.

– Jag hittade en bra utgångsfart och höll ihop det väldigt bra, sa Jonna i Expressens sändning.

Med två guld och ett silver på tre tävlingar i Kalix kunde inte Sundling vara annat än nöjd förstås.

– Tio av tio. Jag är supernöjd med vad jag presterat, summerade hon.

Den tredje medaljen var det en del spänning kring på sista milen. När Emma Ribom blev upphunnen av Jonna Sundling så såg hon ett tag ut att kunna knipa bronset i rygg på Sundling men krafterna tröt på slutet medans Kalla höll tempot uppe på egen hand. Till slut var Kalla snudd på halvminuten snabbare än klubbkompisen Ribom.

Medaljtrion: Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Jonna Sundling. FOTO: Hans Olsson.Medaljtrion: Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Jonna Sundling. FOTO: Hans Olsson.

Bakom de fyra Piteååkarna i topp så blev Linn Svahn, Östersunds SK, femma, drygt 20 sekunder bakom Ribom. Moa Olsson, Falun Borlänge tog sjätteplatsen drygt minuten bakom Svahn.

Frida Karlsson tvingades bryta loppet i ett tidigt skede efter problem med fötter och benhinnor som varit ett återkommande bekymmer för henne.

Officiellt resultat

Resultat lagtävling

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...