Trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen vid en matpaus strax innan de passerade 53 mil på skidor. FOTO: Instagram Team Ragde Eiendom.

Trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen vid en matpaus strax innan de passerade 53 mil på skidor. FOTO: Instagram Team Ragde Eiendom.

Världsrekord av Aukland, Thele och Östensen – mer än 53 mil i sträck

Vid lunchtid på söndagen så passerade trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen 53 mil på skidor och satte därmed världsrekord i att åka längst i ett sträck. Trion ger sig dock inte med det utan färden fortsätter – kanske hela vägen mot 75 mil.

I fjol vid den här tiden på året var det flera åkare som åkte extremt långt på skidor. Då satte också norrmannen Henrik Sollie världsrekord med 53 mil, något som nu trion Aukland, Thele och Östensen har slagit.

Frågan är hur långt de orkar åka.

– Vi är nyfikna på hur det känns efter 600 kilometer. Det är då vi kommer ut på okänt vatten, sa Anders Aukland till NRK innan de startade tidigt på lördagsmorgoenn och då medgav att målet är att åka hela 750 kilometer.

Joar Thele sa så här till NRK vid lunchtid på söndagen:

– Kroppen börjar bli öm men den håller och går vidare. Jag kommer inte ge upp förrän jag har passerat minst 600 kilometer.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...