Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Aukland, här brodern Jörgen, på Myllavannet i Nordmarka på söndag kvällen i slutet av den extrema skidturen på 70 mil. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Anders Aukland, här brodern Jörgen, på Myllavannet i Nordmarka på söndag kvällen i slutet av den extrema skidturen på 70 mil. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Anders Aukland åkte 70 mil i sträck

Som vi skrev i går så passerade trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen 53 mil på skidor i sträck under söndagen och satte därmed världsrekord i att åka längst i ett sträck. Thele fortsatte till 61 mil men Aukland gav sig inte förrän vid 23-tiden på söndagskvällen efter att ha åkt ofattbara 70 mil i sträck.
– Jag är väldigt mörbultad nu, jag är sliten och på gränsen men jag gav upp när äventyret kändes bra, sa Aukland till NRK.

– Jag var inte i källaren och har fått enormt stöd från andra personer i teamet. Vi har haft mycket roligt hela hela tiden, fortsatte Aukland.

Trion Aukland, Thele och Östensen startade klockan sex på lördagsmorgonen. Östensen gav sig efter 55 mil, Thele fortsatte till femtiden på söndagskvällen efter 61 mil men Aukland fortsatte hela vägen till 23.00 på söndagskvällen och nådde 70 mil.

Han fortsatte att åka ensam ute på sjön Myllavannet i Normarka utanför Oslo. Han hade ont i en armbåge och det börjande också snöa kraftigt i Nordmarka. Förhållandena blev minst sagt utmanande på isen längs vattenkanten, skriver NRK

Anders Aukland nådde ändå 700 kilometer på nästan 41 timmars skidåkning.

– Det var häftigt. 70 mil är långt och de sista två timmarna snöade det. Då känns det nästan som att du står stilla. Men jag hade bestämt mig för att åka ännu längre än jag gjorde. Men det passar bra att packa ihop nu. Jag är väldigt nöjd, sa Aukland till NRK.

I samband med den extrema skidturen har över en miljon norska kronor samlats in till välgörenhetesorganisationen Right to Play.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...