Anders Aukland, här brodern Jörgen, på Myllavannet i Nordmarka på söndag kvällen i slutet av den extrema skidturen på 70 mil. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Anders Aukland, här brodern Jörgen, på Myllavannet i Nordmarka på söndag kvällen i slutet av den extrema skidturen på 70 mil. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Anders Aukland åkte 70 mil i sträck

Som vi skrev i går så passerade trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen 53 mil på skidor i sträck under söndagen och satte därmed världsrekord i att åka längst i ett sträck. Thele fortsatte till 61 mil men Aukland gav sig inte förrän vid 23-tiden på söndagskvällen efter att ha åkt ofattbara 70 mil i sträck.
– Jag är väldigt mörbultad nu, jag är sliten och på gränsen men jag gav upp när äventyret kändes bra, sa Aukland till NRK.

– Jag var inte i källaren och har fått enormt stöd från andra personer i teamet. Vi har haft mycket roligt hela hela tiden, fortsatte Aukland.

Trion Aukland, Thele och Östensen startade klockan sex på lördagsmorgonen. Östensen gav sig efter 55 mil, Thele fortsatte till femtiden på söndagskvällen efter 61 mil men Aukland fortsatte hela vägen till 23.00 på söndagskvällen och nådde 70 mil.

Han fortsatte att åka ensam ute på sjön Myllavannet i Normarka utanför Oslo. Han hade ont i en armbåge och det börjande också snöa kraftigt i Nordmarka. Förhållandena blev minst sagt utmanande på isen längs vattenkanten, skriver NRK

Anders Aukland nådde ändå 700 kilometer på nästan 41 timmars skidåkning.

– Det var häftigt. 70 mil är långt och de sista två timmarna snöade det. Då känns det nästan som att du står stilla. Men jag hade bestämt mig för att åka ännu längre än jag gjorde. Men det passar bra att packa ihop nu. Jag är väldigt nöjd, sa Aukland till NRK.

I samband med den extrema skidturen har över en miljon norska kronor samlats in till välgörenhetesorganisationen Right to Play.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...