Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årefjällsloppet har röstats fram till det populäraste loppet i Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Årefjällsloppet har röstats fram till det populäraste loppet i Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Årefjällsloppet framröstat till populäraste loppet

Visma Ski Classics säsong XI innehöll åtta event och nu har omröstningen genomförts om vilket lopp som var mest populärt. Utmärkelsen avgörs efter omröstning av åkare och ledare i Visma Ski Classics Pro Teams.
Titeln Event of the Season går till Årefjällsloppet, det 100 km långa loppet som avslutade säsong XI.

Varje lopp har sina egna specialiteter och egenskaper. En ny och lång utmanande bana efterfrågades av många åkare. Detta uppnåddes med Årefjällsloppet och återspeglades i omröstningen.

100 km-loppet blev ett fascinerande lopp med ett spännande slut i både herr- och damklassen där åkarna verkligen fick visa sin uthållighet och vilja att kämpa mot varandra i mer än fem timmar.

Årefjällsloppet var en del av Visma Ski Classics Seasons III-VII och blev förra säsongen ett Challengers event. Loppet var nu tillbaka i Pro Touren med den nya banan över 10 mil, det längsta loppet hittills i Visma Ski Classics historia! Den utmaningen var uppenbarligen något som både åkare och team gillade.

En kommentar efter loppet var:
"En mycket krävande avslutning på säsongen men det var ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen med ett sådant lopp."

Tvåa i omröstningen den här gången blev Marcialonga. Den italienska loppet har röstats som nummer ett både efter säsong VIII och IX. Säsong X vann Jizerska 50 omröstningen och den här gången slutade de på tredje plats.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...