Årefjällsloppet har röstats fram till det populäraste loppet i Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Årefjällsloppet har röstats fram till det populäraste loppet i Visma Ski Classics säsong XI. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Årefjällsloppet framröstat till populäraste loppet

Visma Ski Classics säsong XI innehöll åtta event och nu har omröstningen genomförts om vilket lopp som var mest populärt. Utmärkelsen avgörs efter omröstning av åkare och ledare i Visma Ski Classics Pro Teams.
Titeln Event of the Season går till Årefjällsloppet, det 100 km långa loppet som avslutade säsong XI.

Varje lopp har sina egna specialiteter och egenskaper. En ny och lång utmanande bana efterfrågades av många åkare. Detta uppnåddes med Årefjällsloppet och återspeglades i omröstningen.

100 km-loppet blev ett fascinerande lopp med ett spännande slut i både herr- och damklassen där åkarna verkligen fick visa sin uthållighet och vilja att kämpa mot varandra i mer än fem timmar.

Årefjällsloppet var en del av Visma Ski Classics Seasons III-VII och blev förra säsongen ett Challengers event. Loppet var nu tillbaka i Pro Touren med den nya banan över 10 mil, det längsta loppet hittills i Visma Ski Classics historia! Den utmaningen var uppenbarligen något som både åkare och team gillade.

En kommentar efter loppet var:
"En mycket krävande avslutning på säsongen men det var ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen med ett sådant lopp."

Tvåa i omröstningen den här gången blev Marcialonga. Den italienska loppet har röstats som nummer ett både efter säsong VIII och IX. Säsong X vann Jizerska 50 omröstningen och den här gången slutade de på tredje plats.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...