Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Andreas Holmberg har bestämt sig för att avsluta långloppskarriären. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Holmberg har bestämt sig för att avsluta långloppskarriären. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Andreas Holmberg avslutar långloppskarriären

Lager 157 Ski Team tappar ytterligare en åkare inför nästa säsong av Visma Ski Classics. Det är Andreas Holmberg som bestämt sig för att avsluta karriären.
– Jag har många fina minnen. De tre senaste åren i Lager 157 Ski Team har varit de roligaste, säger 28-årige Andreas Holmberg till Längd.se.

Andreas Holmberg var landslagsman i skidorientering när han bestämde sig för att satsa på långlopp. Först blev det ett par säsonger i IFK Mora SK:s egen långloppssatsning och sedan blev Holmberg värvad till Team Serneke innan han 2019 tog klivet till Lager 157 Ski Team.

– Nu har jag inte längre motivationen att satsa för fullt. Nu blir det istället fullt fokus på att hitta ett jobb som byggingenjör, säger Holmberg.

Det var i Sernekes färger han fick sin största framgång i Visma Ski Classics med andraplatsen på Kaiser Maximilan Lauf 2018.

Säsongen efter blev Holmberg en del av Lager 157 Ski Team och utmärkte sig inte mist som en mycket stark åkare uppför där han kämpade om Visma Ski Classics bergsprisväst flera gånger.

Förutom andraplatsen på Kaiser Maximilan Lauf så blev det ytterligare fyra topp tio-placeringar där sjätteplatsen på Marcialonga 2020 sticker ut.

– Det var nog mitt bästa lopp i karriären, säger Holmberg.

Att vara en del av Lager 157 Ski Team de tre senaste säsongerna har Holmberg verkligen uppskattat.

– Det har varit de bästa åren som långloppsåkare. Att på nära håll få se Emil (Persson) ta hem den gula västen i vintras var fantastiskt.

Holmberg kommer fortsatt att synas i träningskläder i Östersundstrakten där han bor.

– Jag kommer hålla igång med löpning, skidåkning och kanske en del orientering också, avslutar Holmberg.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...