Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marit Björgen satsar vidare på långlopp och är ute efter segrar när hon startar i fem lopp i Visma Ski Classics till vintern. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Marit Björgen satsar vidare på långlopp och är ute efter segrar när hon startar i fem lopp i Visma Ski Classics till vintern. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Björgen satsar vidare på långlopp

Andraplatsen på Vasaloppet gav Marit Björgen inspiration. Nu har hon skrivit på för ett år till med Team Ragde Eiendom och kommer att åka fem lopp Visma Ski Classics säsong XII: Jizerská 50, Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeinerrennet och Reistadlöpet.
– Jag var ju väldigt nära en seger på Vasaloppet och jag gillar att konkurrera, det är bara att erkänna. Andraplatsen på Vasaloppet var lite som en fjärdeplats på ett mästerskap, säger Björgen till NRK.

Med Marit Björgen på start i fem lopp nästa vinter tätnar konkurrensen i damklassen och det öppnar förstås också upp för att Team Ragde Eiendom åter blir ett lag för totalsegern i lagtävlingen.

Teamchefen Jörgen Aukland är förstås mycket nöjd med att Björgen skrivit på för kommande säsong.

– Marit är unik, både när det gäller prestation och attityd. Alla som älskar skidåkning uppskattar de gånger vi får se henne på startlinjen, säger Aukland till NRK.

Att det är segrar Björgen satsar på nästa vinter står klart, som den vinnare hon är.

– Allt blir ett nederlag om du är sämre än tvåa från och med nu, säger hon med skratt i rösten.

För NRK berättar hon att chansen att vinna troligen är större både i Marcialonga, Birkebeineren och Reistadløpet än i Vasaloppet.

Glädjen i träningen är kanske den viktigaste anledningen till att hon fortsätter att satsa.

– Det har varit väldigt bra för mig att ha något att jobba mot och det är en mycket inspirerande grupp att träna med, säger Björgen till NRK.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...