Marit Björgen satsar vidare på långlopp och är ute efter segrar när hon startar i fem lopp i Visma Ski Classics till vintern. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Marit Björgen satsar vidare på långlopp och är ute efter segrar när hon startar i fem lopp i Visma Ski Classics till vintern. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Björgen satsar vidare på långlopp

Andraplatsen på Vasaloppet gav Marit Björgen inspiration. Nu har hon skrivit på för ett år till med Team Ragde Eiendom och kommer att åka fem lopp Visma Ski Classics säsong XII: Jizerská 50, Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeinerrennet och Reistadlöpet.
– Jag var ju väldigt nära en seger på Vasaloppet och jag gillar att konkurrera, det är bara att erkänna. Andraplatsen på Vasaloppet var lite som en fjärdeplats på ett mästerskap, säger Björgen till NRK.

Med Marit Björgen på start i fem lopp nästa vinter tätnar konkurrensen i damklassen och det öppnar förstås också upp för att Team Ragde Eiendom åter blir ett lag för totalsegern i lagtävlingen.

Teamchefen Jörgen Aukland är förstås mycket nöjd med att Björgen skrivit på för kommande säsong.

– Marit är unik, både när det gäller prestation och attityd. Alla som älskar skidåkning uppskattar de gånger vi får se henne på startlinjen, säger Aukland till NRK.

Att det är segrar Björgen satsar på nästa vinter står klart, som den vinnare hon är.

– Allt blir ett nederlag om du är sämre än tvåa från och med nu, säger hon med skratt i rösten.

För NRK berättar hon att chansen att vinna troligen är större både i Marcialonga, Birkebeineren och Reistadløpet än i Vasaloppet.

Glädjen i träningen är kanske den viktigaste anledningen till att hon fortsätter att satsa.

– Det har varit väldigt bra för mig att ha något att jobba mot och det är en mycket inspirerande grupp att träna med, säger Björgen till NRK.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...