Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Ramuddens teamchef Gustaf Korsgren tillsammans med sina åkare: Lina Korsgren, Ida Dahl, Jenny Larsson, Max Novak, Johannes Eklöf och Herman Paus. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Team Ramuddens teamchef Gustaf Korsgren tillsammans med sina åkare: Lina Korsgren, Ida Dahl, Jenny Larsson, Max Novak, Johannes Eklöf och Herman Paus. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Team Ramudden bröt den norska dominansen

Team Ramudden bröt den norska dominansen i Visma Ski Classics lagtävling. Team Ramudden vann före ytterligare ett svenskt lag, Lager 157 Ski Team och med norska Team Ragde Eiendom på tredje plats.
– Lagtävlingen har varit väldigt bra att samlas kring för åkarna i teamet, säger Team Ramuddens teamchef Gustaf Korsgren.

Team Ramudden vann lagtävlingen med 1540 poäng före Lager 157 Ski Team på andra plats med 1440 poäng och Team Ragde Eiendom som trea med 1160 poäng. Det var första gången segern i lagtävlingen inte gick till ett norskt team. Team Ragde Eiendom eller bröderna Auklands lag under andra namn har vunnit åtta gånger och Team Koteng/Team United Bakeries har vunnit två gånger.

Vad har lagtävlingen betytt för er som lag?
– Tankarna på att vinna lagtävlingen växte efter Vasaloppet förra året när vi var bästa lag där. Först var målet topp tre men sedan fick vi en så bra start på säsongen. Då har det här med lagtävlingen växt mer och mer, säger Korsgren.

– Lagtävlingen har varit väldigt bra att samlas kring för åkarna i teamet. När vi på slutet av säsongen hade möjligheten att vinna så såg man på åkarna hur fokuserade de var för att ta viktiga poäng, fortsätter Korsgren.

Hur kändes när den här speciella säsongen var över?
– Det var mycket tomhet. Det var en speciell säsong som innebar mycket slit och många tankar för lösa alla praktiska saker under säsongen med tanke på pandemin.

Team Ramudden har ingen stor organisation som sköter serviceapparaten. Det mesta fixar Gustaf själv tillsammans med kompisen Linus Jansson.

– Vi sköter allt med vallning, resor, drickalangning för våra sex atleter. På slutet av säsongen har jag haft hjälp av en del andra personer då Linus skulle bli pappa, berättar Korsgren.

– Det är inte så lätt att hitta personer som kan vara borta flera veckor under vintern. I vinter har vi också haft covid-19 att tänka på. Det har varit viktigt att hålla vår egen bubbla hela säsongen.

Under veckorna då Pro Tourens tävlingar går i mellan-Europa tar Gustaf själv semester eller tjänstledigt från sitt vanliga jobb och annars sköter han rollen som Pro Team Manager på kvällar och helger.

Efter teamets succésäsong i vinter ser nu Gustaf fram emot att samla laget under några träningsläger inför säsong XII. Nu är det Team Ramudden som är laget att slå och lita på att det är precis vad lag som Lager 157 Ski Team, Team Ragde Eiendom och Russian Winter Team vill göra.

– Alla åkare i laget har kontrakt för nästa säsong. Om vi kommer ta in någon ny åkare i laget vet jag inte i dagsläget. Jag ser att alla åkare i laget kan utvecklas mer. Bland killarna så hade Max en del stolpe ut i vintras. Både Johannes och Herman har utvecklats hela tiden, säger Korsgren.

För den som inte känner till det så kan det vara på sin plats att berätta att Gustaf Korsgren själv har en fin skidkarriär bakom sig, då under namnet Gustaf Berglund innan han gifte sig med Lina Korsgren.

På Marcialonga har Gustaf en 19:e plats som bäst. På Vasaloppet har han blivit 29:a. Gustaf gjorde också flera världscuplopp i den svenska landslagsdräkten. Bästa placeringen blev 22:a plats på 15 kilometer i klassisk stil i Otepää, Estland i januari 2006.

Gustaf Korsgren som glad teamchef efter Team Ramuddens seger i Visma Ski Classics lagtävling. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.Gustaf Korsgren som glad teamchef efter Team Ramuddens seger i Visma Ski Classics lagtävling. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...