Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Ramuddens åkare trivs på vägarna på Hallandsåsen och kommer till start på nya rullskidloppet Båstad-Mölle den 5 juni. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team Ramuddens åkare trivs på vägarna på Hallandsåsen och kommer till start på nya rullskidloppet Båstad-Mölle den 5 juni. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Långloppseliten kommer till Båstad-Mölle

Som vi berättade i vintras så blir det ett nytt långlopp på rullskidor i Skåne i sommar. Den 5 juni är det dags för den första upplagan av Båstad-Mölle. Premiärupplagan blir en 57 kilometer lång bana på och vid Hallandsåsen.
Redan klart är att världens just nu bästa långloppsteam, Team Ramudden med Lina Korsgren i spetsen, kommer till tävlingen som är ett Visma Ski Classics Challengers event.

Målsättningen med arrangemanget är att utveckla det till ett lopp över 100 kilometer med start i Båstad och mål i Mölle. Första året blir dock banan 57 kilometer med start i Östra Karup och mål upp på Hallandsåsen.

– Vi känner stor entusiasm att starta upp det första Visma Ski Classics Challengers eventet i Skåne. Att vara en del av Visma Ski Classics familj betyder mycket för oss. Det ger oss en unik möjlighet att växa, säger tävlingschefen Lennart Klingberg.

På grund av Covid-19-restriktioner så begränsas startfältet till åkare med FIS-licens första året. Det blir dock möjligt att åka Båstad-Mölle Åket på 40 eller 20 kilometer utan tidtagning för övriga.

Flera av de svenska långloppsteamen har visat stort intresse för att åka loppet och helt klart är redan att Team Ramudden ställer upp med hela sitt vassa team som vann Visma Ski Classics lagtävling i vintras: Lina Korsgren, Ida Dahl, Jenny Larsson, Johannes Eklöf, Max Novak och Herman Paus.

I höstas så var teamet på läger med bas i Båstad och åkte många mil på vägarna på och kring Hallandsåsen. Lager 157 Ski Team har också haft läger i trakten vid flera tillfällen och känner till de fina rullskidvägarna i området.

Båstad-Mölle kommer att köras på lånerullskidor med rullmotstånd 3.

Anmälan är öppen. Här till Båstad-Mölle och här till Båstad-Mölle Åket.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...