Team Ramuddens åkare trivs på vägarna på Hallandsåsen och kommer till start på nya rullskidloppet Båstad-Mölle den 5 juni. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team Ramuddens åkare trivs på vägarna på Hallandsåsen och kommer till start på nya rullskidloppet Båstad-Mölle den 5 juni. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Långloppseliten kommer till Båstad-Mölle

Som vi berättade i vintras så blir det ett nytt långlopp på rullskidor i Skåne i sommar. Den 5 juni är det dags för den första upplagan av Båstad-Mölle. Premiärupplagan blir en 57 kilometer lång bana på och vid Hallandsåsen.
Redan klart är att världens just nu bästa långloppsteam, Team Ramudden med Lina Korsgren i spetsen, kommer till tävlingen som är ett Visma Ski Classics Challengers event.

Målsättningen med arrangemanget är att utveckla det till ett lopp över 100 kilometer med start i Båstad och mål i Mölle. Första året blir dock banan 57 kilometer med start i Östra Karup och mål upp på Hallandsåsen.

– Vi känner stor entusiasm att starta upp det första Visma Ski Classics Challengers eventet i Skåne. Att vara en del av Visma Ski Classics familj betyder mycket för oss. Det ger oss en unik möjlighet att växa, säger tävlingschefen Lennart Klingberg.

På grund av Covid-19-restriktioner så begränsas startfältet till åkare med FIS-licens första året. Det blir dock möjligt att åka Båstad-Mölle Åket på 40 eller 20 kilometer utan tidtagning för övriga.

Flera av de svenska långloppsteamen har visat stort intresse för att åka loppet och helt klart är redan att Team Ramudden ställer upp med hela sitt vassa team som vann Visma Ski Classics lagtävling i vintras: Lina Korsgren, Ida Dahl, Jenny Larsson, Johannes Eklöf, Max Novak och Herman Paus.

I höstas så var teamet på läger med bas i Båstad och åkte många mil på vägarna på och kring Hallandsåsen. Lager 157 Ski Team har också haft läger i trakten vid flera tillfällen och känner till de fina rullskidvägarna i området.

Båstad-Mölle kommer att köras på lånerullskidor med rullmotstånd 3.

Anmälan är öppen. Här till Båstad-Mölle och här till Båstad-Mölle Åket.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...