Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Efter sju säsonger i det norska landslaget ställs nu Didrik Tönseth utanför. Blir det långlopp för OS- och VM-guldmedaljören i stafett nu? FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Efter sju säsonger i det norska landslaget ställs nu Didrik Tönseth utanför. Blir det långlopp för OS- och VM-guldmedaljören i stafett nu? FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Silly Season: Blir det långlopp för Tönseth nu?

Efter sju säsonger i det norska landslaget med bland annat ett OS-guld och två VM-guld i stafett ställs nu Didrik Tönseth utanför det norska landslaget.
– Det är naturligtvis tråkigt, jag har sett det komma och efter två år med trubbel var det ingen stor överraskning, men det är tungt, det är det, säger Tönseth till NRK.

De norska landslagstrupperna offentliggörs inte förrän den 4 maj men Tönseth berkräftar idag att han inte blir en del av det norska landslaget inför OS i Peking.

I vintras avbröt den 29-årige norrmannen säsongen i januari då kroppen inte alls svarade som den skulle och efter två tunga säsonger i rad tappar han nu sin landslagsplats.

För NRK berättar Tönseth att han fått viktig hjälp från Olympiatoppen Midt-Norge de senaste månaderna. De har inte hittat exakt vad som har varit fel men gjort justeringar, testat, provat olika saker både när det gäller träning och kost.

– Jag har faktiskt fått upplyftande resultat. Jag har fått min kropp i gammalt gott slag på tester. Så jag känner att jag har gjort ett grundligt jobb med dem. Det är motiverande, berättar Tönseth för NRK.

– I vintras var det inte i närheten. Svaren jag har fått de senaste månaderna visar att jag äntligen tål att träna och prestera igen.

Till NRK säger Tönseth också att målet är att kvalificera sig till OS via en satsning utanför landslaget. Kanske kommer han göra det via det långloppsteam som Martin Johnsrud Sundby just nu sätter ihop. Eller så styr han om mot långlopp och Visma Ski Classics? Eller kommer han att åka både långlopp och traditionellt?

Så här sa Sundby till Längd.se häromdagen:
– Jag har tre-fyra namn i mitt block. En av dem är Didrik Tönseth. Det blir intressant att se hur den norska landslagstruppen kommer att bli. Det kan bli lite avgörande för hur mitt team kommer se ut.

Förutom OS- och VM-guld i stafett så har Tönseth fem segrar i världscupen. På VM i Seefeld för två år sedan var han nära individuell medalj på 15 kilometer men slutade femma.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...