Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anna Dyvik satsar mot OS utanför landslaget och tar hjälp av Viktor Thorn på vägen.

Anna Dyvik satsar mot OS utanför landslaget och tar hjälp av Viktor Thorn på vägen.

Dyvik mot OS utanför landslaget – med hjälp av Thorn

Anna Dyvik väljer i år att tacka nej till landslagets träningsgrupp och satsar istället mot OS i Peking på egen hand. På vägen dit tar hon hjälp av Viktor Thorn.
– Efter utvärderingar och möten med landslaget har jag valt att göra ett upplägg efter det jag tror kommer ta mig till OS och gör att jag presterar mitt bästa där, och just nu hittar jag de delarna utanför landslaget. Jag har varit med i landslaget i många år och känner att det är rätt tid att prova något nytt i år, säger Dyvik i ett pressmeddelande.

– Efter förra säsongen har jag insett vad som är viktigt för att jag ska kunna utvecklas som jag vill. Det kommande året vill jag satsa på ett upplägg där jag känner att jag till 100 procent gör det jag tror kommer ta mig till OS. Jag är glad att många människor som är viktiga för min satsning fortsatt vill stötta mig. Jag har fått chansen att handplocka varje resurs och person som jag känner att jag behöver i min satsning, fortsätter Dyvik.

En av personerna som kommer finnas med i Dyviks satsning är inte vem som helst. Den ”nypensionerade” gamla landslagskollegan Viktor Thorn kommer var en del.

– Jag är så glad att Viktor som är en bra vän vill stötta mig i den här satsningen mot OS och att han vill finnas där som någon slags ”allt i allo” med sin erfarenhet kring allt från det sportsliga till det ekonomiska för att göra verklighet av mina drömmar. Vi har ju känt varandra sedan vi var i juniorlandslaget tillsammans och vi har ju pratat om allt mellan himmel och jord på träningar och tävlingar så det känns tryggt att ha honom vid min sida! Vi ser verkligen fram emot att dra igång vårt projekt som vi kallar ”ANNA2022” där målet är att ge mig förutsättningar för att ta mig till OS och vara i mitt livs form där, avslutar Anna.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...