Anna Dyvik satsar mot OS utanför landslaget och tar hjälp av Viktor Thorn på vägen.

Anna Dyvik satsar mot OS utanför landslaget och tar hjälp av Viktor Thorn på vägen.

Dyvik mot OS utanför landslaget – med hjälp av Thorn

Anna Dyvik väljer i år att tacka nej till landslagets träningsgrupp och satsar istället mot OS i Peking på egen hand. På vägen dit tar hon hjälp av Viktor Thorn.
– Efter utvärderingar och möten med landslaget har jag valt att göra ett upplägg efter det jag tror kommer ta mig till OS och gör att jag presterar mitt bästa där, och just nu hittar jag de delarna utanför landslaget. Jag har varit med i landslaget i många år och känner att det är rätt tid att prova något nytt i år, säger Dyvik i ett pressmeddelande.

– Efter förra säsongen har jag insett vad som är viktigt för att jag ska kunna utvecklas som jag vill. Det kommande året vill jag satsa på ett upplägg där jag känner att jag till 100 procent gör det jag tror kommer ta mig till OS. Jag är glad att många människor som är viktiga för min satsning fortsatt vill stötta mig. Jag har fått chansen att handplocka varje resurs och person som jag känner att jag behöver i min satsning, fortsätter Dyvik.

En av personerna som kommer finnas med i Dyviks satsning är inte vem som helst. Den ”nypensionerade” gamla landslagskollegan Viktor Thorn kommer var en del.

– Jag är så glad att Viktor som är en bra vän vill stötta mig i den här satsningen mot OS och att han vill finnas där som någon slags ”allt i allo” med sin erfarenhet kring allt från det sportsliga till det ekonomiska för att göra verklighet av mina drömmar. Vi har ju känt varandra sedan vi var i juniorlandslaget tillsammans och vi har ju pratat om allt mellan himmel och jord på träningar och tävlingar så det känns tryggt att ha honom vid min sida! Vi ser verkligen fram emot att dra igång vårt projekt som vi kallar ”ANNA2022” där målet är att ge mig förutsättningar för att ta mig till OS och vara i mitt livs form där, avslutar Anna.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...