Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Byström har en plan för flera läger på hög höjd inför OS i Peking men pandemin gör planen osäker. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anders Byström har en plan för flera läger på hög höjd inför OS i Peking men pandemin gör planen osäker. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Pandemin påverkar landslagets lägerplan

OS i Peking går på hög höjd och en viktig del i uppladdningen blir förstås höghöjdsläger.
I landslaget lägerplan finns flera läger på höjd men i nuläget är det en osäkerhet kring om de går att genomföra.
– Planen är att vi ska vara åtminstone tre svängar på hög höjd men det beror ju om hur pandemin utvecklar sig, säger landslagschefen Anders Byström.

Längdtävlingarna på OS kommer att genomföras på 1700 meters höjd. Då blir det viktigt både med läger och OS-uppladdning på hög höjd.

Hur ser lägerplanen ut?
– Den har vi grovskissat på. Det handlar ju en del om pandemin fortfarande, hur den utvecklar sig, säger landslagschefen Anders Byström i samband med måndagens presskonferens när landslagstrupperna presenteras.

– Planen är att vi ska vara åtminstone tre svängar på hög höjd. Det blir ju viktigt i år. Det blir inget läger i maj. Vi kommer att göra som i fjol med lite tester i början på juni och att tränarna åker runt till åkarna och hälsar på i början av träningsåret, fortsätter Byström

– Sedan siktar vi på att åka på höjd i Frankrike i slutet på juni om det fungerar med pandemin. Den fortsatta planen är ett läger i Torsby och sedan hög höjd i Frankrike i höst igen samt även i Italien senare i höst. Vi har en bra plan tycker jag. Vi har tänkt igenom den ordentligt inför OS. I morgon kommer vi ha möte med SOK och spika detaljerna kring det, berättar Byström vidare.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...