Anders Byström har en plan för flera läger på hög höjd inför OS i Peking men pandemin gör planen osäker. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anders Byström har en plan för flera läger på hög höjd inför OS i Peking men pandemin gör planen osäker. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Pandemin påverkar landslagets lägerplan

OS i Peking går på hög höjd och en viktig del i uppladdningen blir förstås höghöjdsläger.
I landslaget lägerplan finns flera läger på höjd men i nuläget är det en osäkerhet kring om de går att genomföra.
– Planen är att vi ska vara åtminstone tre svängar på hög höjd men det beror ju om hur pandemin utvecklar sig, säger landslagschefen Anders Byström.

Längdtävlingarna på OS kommer att genomföras på 1700 meters höjd. Då blir det viktigt både med läger och OS-uppladdning på hög höjd.

Hur ser lägerplanen ut?
– Den har vi grovskissat på. Det handlar ju en del om pandemin fortfarande, hur den utvecklar sig, säger landslagschefen Anders Byström i samband med måndagens presskonferens när landslagstrupperna presenteras.

– Planen är att vi ska vara åtminstone tre svängar på hög höjd. Det blir ju viktigt i år. Det blir inget läger i maj. Vi kommer att göra som i fjol med lite tester i början på juni och att tränarna åker runt till åkarna och hälsar på i början av träningsåret, fortsätter Byström

– Sedan siktar vi på att åka på höjd i Frankrike i slutet på juni om det fungerar med pandemin. Den fortsatta planen är ett läger i Torsby och sedan hög höjd i Frankrike i höst igen samt även i Italien senare i höst. Vi har en bra plan tycker jag. Vi har tänkt igenom den ordentligt inför OS. I morgon kommer vi ha möte med SOK och spika detaljerna kring det, berättar Byström vidare.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...