Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Ragde Eiendoms laguppställning från i fjol. Nu förstärker de laget med juniorvärldsmästaren Marte Mæhlum Johansen. FOTO: Börre E. Helgerud.

Team Ragde Eiendoms laguppställning från i fjol. Nu förstärker de laget med juniorvärldsmästaren Marte Mæhlum Johansen. FOTO: Börre E. Helgerud.

Silly Season: Juniorvärldsmästare till Team Ragde Eiendom

Marte Mæhlum Johansen, dubbel juniorvärldsmästare och i fjol tvåa bakom Ebba Andersson på 10 kilometer klassiskt vid U23-VM, satsar på långlopp i Team Ragde Eiendom.
– Jag behövde ett miljöombyte och ser verkligen fram emot att delta i loppen i Visma Ski Classics. Jag ska kämpa för den rosa ungdomströjan och utveckla mig själv som skidåkare, säger 23-åringen till langrenn.com.

– Jag måste styra om träningen mot stakning och längre sträckor, men kommer fortfarande att arbeta med mina styrkor som är kapacitet, uthållighet och god diagonalteknik, fortsätter Mæhlum Johansen.

Teamchefen Jörgen Aukland säger till langrenn.com att Team Ragde Eiendom har de har jobbat med att stärka laget på damsidan och är mycket nöjd med att nu ha Marte i laget.

– Marte är ung, men har ändå mycket erfarenhet och mycket träning bakom sig. Nivån i damklassen är hög och vi kommer inte att sätta för mycket press på henne. Vårt mål är att Marte ska leverera stabila bra prestationer och utvecklas som skidåkare. Hon kommer garanterat att bryta mentala och fysiska barriärer och inte minst få många tuffa upplevelser i de stora massmönstringen Visma Ski Classics är, säger Aukland.

– Det är tydligt att det är inspirerande att vara med på ett team med Marit Björgen och när nålsögat för OS är så smalt ser jag verkligen fram emot att ge långlopp en chans, säger Mæhlum Johansen.

Team Ragde Eiendom 2021/2022:

Damer
Anikken Gjerde Alnæs
Marit Björgen
Marte Mæhlum Johansen

Herrar
Anders Aukland
Andreas Nygaard
Joar Thele
Johan Hoel
Karstein Johaug
Kasper Stadaas
Oskar Kardin

Dessutom är Therese Johaug kopplad till laget och kommer sannolikt att starta i minst två lopp.

Anders Aukland berättar också för langrenn.com att de kommer att släppa några fler nyheter de närmaste veckorna trots att truppen nu är klar.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...