Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Världsmästaren i sprint, Martin Ponsiluoma, är tillsammans med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson förhandsuttagen till OS i Peking. FOTO:Per Danielsson.

Världsmästaren i sprint, Martin Ponsiluoma, är tillsammans med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson förhandsuttagen till OS i Peking. FOTO: Per Danielsson.

Tre skidskyttar klara för OS i Peking

Tre skidskyttar tas ut till OS i Peking. Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är klara för vinterspelen i Kina i februari 2022.
Fler skidskyttar kommer att tas ut i höst för att skapa slagkraftiga lag i herrstafett, damstafett och mixstafett meddelar SOK i ett pressmeddelande.

– Ett lag som överraskade mycket positivt i PyeongChang och som nu har utvecklats till ett av våra starkaste landslag. Vi tar i dag ut tre skidskyttar med individuella toppresultat från senaste VM, men den interna konkurrensen i skidskyttelaget är stark och vi ser fram emot att ta ut fullt damlag respektive herrlag runt årsskiftet, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

SOK tar ut de tre som tog de individuella medaljerna under VM i Slovenien i februari:

Martin Ponsiluoma, guld i sprint vid VM i Pokljuka
Hanna Öberg, silver i distans vid VM i Pokljuka
Sebastian Samulesson, silver i jaktstarten vid VM i Pokljuka

Alla tre fanns med vid OS i PyeongChang 2018, men samtliga åkte till Sydkorea som doldisar för den breda idrottspubliken. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson kom hem till Sverige som OS-hjältar med varsitt guld och ett varsitt silver.

Martin Ponsiluoma var i Sydkorea nära att ta en plats i det stafettlag som sedan skrällvann ett guld, men fick nöja sig med en start i PyeongChang och slutade då på 38:e plats.

Utöver de tre individuella platserna ger Sveriges Olympiska Kommitté klartecken till samtliga tre möjliga stafettlag; herrlag, damlag och mixlag.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...