Världsmästaren i sprint, Martin Ponsiluoma, är tillsammans med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson förhandsuttagen till OS i Peking. FOTO:Per Danielsson.

Världsmästaren i sprint, Martin Ponsiluoma, är tillsammans med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson förhandsuttagen till OS i Peking. FOTO: Per Danielsson.

Tre skidskyttar klara för OS i Peking

Tre skidskyttar tas ut till OS i Peking. Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är klara för vinterspelen i Kina i februari 2022.
Fler skidskyttar kommer att tas ut i höst för att skapa slagkraftiga lag i herrstafett, damstafett och mixstafett meddelar SOK i ett pressmeddelande.

– Ett lag som överraskade mycket positivt i PyeongChang och som nu har utvecklats till ett av våra starkaste landslag. Vi tar i dag ut tre skidskyttar med individuella toppresultat från senaste VM, men den interna konkurrensen i skidskyttelaget är stark och vi ser fram emot att ta ut fullt damlag respektive herrlag runt årsskiftet, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

SOK tar ut de tre som tog de individuella medaljerna under VM i Slovenien i februari:

Martin Ponsiluoma, guld i sprint vid VM i Pokljuka
Hanna Öberg, silver i distans vid VM i Pokljuka
Sebastian Samulesson, silver i jaktstarten vid VM i Pokljuka

Alla tre fanns med vid OS i PyeongChang 2018, men samtliga åkte till Sydkorea som doldisar för den breda idrottspubliken. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson kom hem till Sverige som OS-hjältar med varsitt guld och ett varsitt silver.

Martin Ponsiluoma var i Sydkorea nära att ta en plats i det stafettlag som sedan skrällvann ett guld, men fick nöja sig med en start i PyeongChang och slutade då på 38:e plats.

Utöver de tre individuella platserna ger Sveriges Olympiska Kommitté klartecken till samtliga tre möjliga stafettlag; herrlag, damlag och mixlag.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...