Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Världsmästaren i sprint, Martin Ponsiluoma, är tillsammans med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson förhandsuttagen till OS i Peking. FOTO:Per Danielsson.

Världsmästaren i sprint, Martin Ponsiluoma, är tillsammans med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson förhandsuttagen till OS i Peking. FOTO: Per Danielsson.

Tre skidskyttar klara för OS i Peking

Tre skidskyttar tas ut till OS i Peking. Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är klara för vinterspelen i Kina i februari 2022.
Fler skidskyttar kommer att tas ut i höst för att skapa slagkraftiga lag i herrstafett, damstafett och mixstafett meddelar SOK i ett pressmeddelande.

– Ett lag som överraskade mycket positivt i PyeongChang och som nu har utvecklats till ett av våra starkaste landslag. Vi tar i dag ut tre skidskyttar med individuella toppresultat från senaste VM, men den interna konkurrensen i skidskyttelaget är stark och vi ser fram emot att ta ut fullt damlag respektive herrlag runt årsskiftet, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

SOK tar ut de tre som tog de individuella medaljerna under VM i Slovenien i februari:

Martin Ponsiluoma, guld i sprint vid VM i Pokljuka
Hanna Öberg, silver i distans vid VM i Pokljuka
Sebastian Samulesson, silver i jaktstarten vid VM i Pokljuka

Alla tre fanns med vid OS i PyeongChang 2018, men samtliga åkte till Sydkorea som doldisar för den breda idrottspubliken. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson kom hem till Sverige som OS-hjältar med varsitt guld och ett varsitt silver.

Martin Ponsiluoma var i Sydkorea nära att ta en plats i det stafettlag som sedan skrällvann ett guld, men fick nöja sig med en start i PyeongChang och slutade då på 38:e plats.

Utöver de tre individuella platserna ger Sveriges Olympiska Kommitté klartecken till samtliga tre möjliga stafettlag; herrlag, damlag och mixlag.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...