Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Lövgren lämnar Team Curira men satsar mot Vasaloppet i sin klubb Vännäs SK. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johan Lövgren lämnar Team Curira men satsar mot Vasaloppet i sin klubb Vännäs SK. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Johan Lövgren lämnar Team Curira – satsar på egen hand

Johan Lövgren åkte in på en fin 15:e plats på Vasaloppet 2020 för dåvarande Team Igne. I vintras blev han 26:a på Vasaloppet då under teamets nya namn, Team Curira.
Nu lämnar dock Lövgren Team Curira men lägger inte skidorna på hyllan. Istället satsar han vidare mot Vasaloppet i sin klubbs färger.
– Jag kommer att åka för Vännäs SK, säger Lövgren till Längd.se.

Lövgren har gjort fem säsonger med först Pelagia Northsport, som sedan blev Team Igne och nu är Team Curira.

Fem gånger var Vasaloppsspecialisten topp 25 i Visma Ski Classics. Tre av dessa var på just Vasaloppet. På trettio starter för teamet blev den bästa placeringen 15:e-platsen i Vasaloppet 2020.

– Nu blir det en satsning på egen hand. Jag kommer att åka för min klubb Vännäs SK och satsar på Vasaloppet, säger Lövgren.

Varför ingen fortsättning i Team Curira?
– Jag fick ett kontraktsförslag men jag tackade nej. Jag såg det som svårt att kombinera med mitt jobb som snickare utifrån nivån på kontraktet, berättar Lövgren.

– Det tar mycket tid att vara ute på tävlingarna in Europa så jag väljer att satsa på att åka i den svenska långloppscupen och lokala tävlingar och sedan får vi se vad jag kan göra på Vasaloppet, fortsätter 29-åringen.

Målsättningen?
– Jag vill fortsatt vara med där uppe bland de bästa, säger Lövgren.

Kanske får vi se Vännäs SK spränga sig in bland Pro Teamen bland de främsta i Vasaloppet.

Hur mycket jobbar du som snickare?
– Nu efter säsongen och under sommaren är det hundra procent. På hösten och vintern går jag ner till tre dagar i veckan, berättar Lövgren.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...