Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Filip Danielsson, Gabriel Thorn, Lovisa Modig och Anton Persson tvingas lämna SK Bore. FOTO: SK Bore.

Filip Danielsson, Gabriel Thorn, Lovisa Modig och Anton Persson tvingas lämna SK Bore. FOTO: SK Bore.

Bores elitteam tvingas lämna klubben

Efter en rekordsäsong med VM-uppdrag, världscuprepresentation och nu senast uttagningar till landslaget lämnar elitåkarna SK Bore Torsby.
Klubben har inte ekonomi att fortsätta elitsatsningen och följande fem elitåkare lämnar nu klubben: Anton Persson, Lovisa Modig, Maria Jonasson, Filip Danielsson och Gabriel Thorn.     

Bakgrunden är att de fått besked från styrelsen att klubben inte har ekonomi att driva en elitsatsning på det sätt som den varit tidigare. Åkarna har själva, tillsammans med resurspersoner, sett till att en sponsor är villig att gå in med över 400 000 kronor under förutsättning att hela summan går till elitsatsningen.

Men då sätter en av klubbens policys stopp. Policyn säger att sponsorintäkter och andra intäkter ska fördelas mellan alla sektioner inom klubben och därför inte kan öronmärkas för elitteamet.

I ett pressmeddelande meddelar elitåkarna att det är med stor sorg och besvikelse de tvingas till beslutet att lämna klubben. Åkarna har in i det sista försökt få fram en lösning men har inte kommit i hamn.

SK Bore har haft några tunga år, först med snöbrist, något som bidrog till att tävlingar ställts in och nu är det pandemin som skapar problem. Detta har medfört en sinande klubbkassa. Allt detta är parametrar som elitlaget har förståelse för men likväl måste åkarna nu se på nya vägar för att kunna fortsätta sina karriärer.

Åkare som lämnar klubben är: Anton Persson, Lovisa Modig, Maria Jonasson, Filip Danielsson och Gabriel Thorn. Av dessa är Anton Persson och Lovisa Modig nyligen uttagna i landslagets B-trupp Team Bauhaus.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.