Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skidskytten Linn Persson blir kvar i SK Bore men klubbens elitåkare i längdåkning lämnar på grund av klubbens ekonomiska läge. FOTO: Nicklas Olausson.

Skidskytten Linn Persson blir kvar i SK Bore men klubbens elitåkare i längdåkning lämnar på grund av klubbens ekonomiska läge. FOTO: Nicklas Olausson.

Längdåkarna lämnar men skidskyttarna stannar i SK Bore

I går så meddelades att fem elitåkare i SK Bore Torsby lämnar klubben då klubben ekonomi i nuläget inte gör det möjligt att stötta åkarna i den utsträckning de önskar.
Kvar i klubben blir dock skidskyttarna med Linn Persson i spetsen.

Så här beskriver styrelsen i SK Bore situationen i ett pressmeddelande:

SK Bore ser med saknad på att några av våra elitåkare lämnar klubben efter fler år av fina prestationer runt om i Sverige och även internationellt. Men den rådande pandemin tillåter inte den ekonomiska stöttning som åkarna behöver och därför har de valt att gå till annan klubb. Vi önskar dessa aktiva många fina framgångar i spåren.

Två år med uteblivna årliga arrangemang vilka tidigare år skapat en ekonomisk trygghet i klubben har tvingat oss till att ta detta drastiska beslut.

SK Bore är väldigt tacksamma att samtliga av våra duktiga skidskyttar med världsstjärnan Linn Persson i spetsen har valt att stanna och stötta klubben trots det tuffa ekonomiska läget.

SK Bore kommer fortsättningsvis att stötta våra duktiga förstaårsseniorer, juniorer och ungdomar, vilka gjort fina prestationer och resultat.

SK Bore blickar nu framåt för att på alla sätt och vis åter bygga upp en stark ekonomi och för att stötta våra medlemmar i samtliga sektioner (Skidor, Skidskytte, Cykel & Friidrott).

Styrelsen SK Bore

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...