Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skidskytten Linn Persson blir kvar i SK Bore men klubbens elitåkare i längdåkning lämnar på grund av klubbens ekonomiska läge. FOTO: Nicklas Olausson.

Skidskytten Linn Persson blir kvar i SK Bore men klubbens elitåkare i längdåkning lämnar på grund av klubbens ekonomiska läge. FOTO: Nicklas Olausson.

Längdåkarna lämnar men skidskyttarna stannar i SK Bore

I går så meddelades att fem elitåkare i SK Bore Torsby lämnar klubben då klubben ekonomi i nuläget inte gör det möjligt att stötta åkarna i den utsträckning de önskar.
Kvar i klubben blir dock skidskyttarna med Linn Persson i spetsen.

Så här beskriver styrelsen i SK Bore situationen i ett pressmeddelande:

SK Bore ser med saknad på att några av våra elitåkare lämnar klubben efter fler år av fina prestationer runt om i Sverige och även internationellt. Men den rådande pandemin tillåter inte den ekonomiska stöttning som åkarna behöver och därför har de valt att gå till annan klubb. Vi önskar dessa aktiva många fina framgångar i spåren.

Två år med uteblivna årliga arrangemang vilka tidigare år skapat en ekonomisk trygghet i klubben har tvingat oss till att ta detta drastiska beslut.

SK Bore är väldigt tacksamma att samtliga av våra duktiga skidskyttar med världsstjärnan Linn Persson i spetsen har valt att stanna och stötta klubben trots det tuffa ekonomiska läget.

SK Bore kommer fortsättningsvis att stötta våra duktiga förstaårsseniorer, juniorer och ungdomar, vilka gjort fina prestationer och resultat.

SK Bore blickar nu framåt för att på alla sätt och vis åter bygga upp en stark ekonomi och för att stötta våra medlemmar i samtliga sektioner (Skidor, Skidskytte, Cykel & Friidrott).

Styrelsen SK Bore

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...