Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norske Torgeir Sulen Hovland förstärker svenska Team Engcon och satsar på Visma Ski Classics kommande vinter.

Norske Torgeir Sulen Hovland förstärker svenska Team Engcon och satsar på Visma Ski Classics kommande vinter.

Silly Season: Team Engcon förstärker med stark norrman

I går kunde vi berätta att svenska långloppslaget Team Curira värvat norrmannen Stian Holegaard. Nu är det klart att en annan norrman går till ett annat svenskt Pro Team i Visma Ski Classics.
Torgeir Sulen Hovland förstärker Jerry Ahrlins Team Engcon.
– Torgeir har alla egenskaper som krävs för att lyckas på långlopp, säger Ahrlin till Längd.se.

Torgeir Sulen Hovland är 26 år och från Tromsö i nord-Norge. Han har presterat bra i såväl Skandinaviska cupen som Norgescupen och på norska mästerskapen. I Skandinaviska cupen har Hovland varit på pallen i sprint.

– Jag ser honom som en åkare som kan ta upp kampen med de allra bästa långloppsåkarna. Han är snabb, ung och med bra kapacitet, säger Jerry Ahrlin.

Sulen Hovland kände på långloppseliten vid Vålådalsrennet och Tåssåsen Criterium 64 och slutade som 32:a och 31:a trots svår startposition längst bak i fältet och utan specialträning.

– Det kändes bra, jag låg ju med i fältet även om det inte räckte till topplaceringar. Nu är jag verkligen sugen på att satsa hårt inför kommande säsong i Visma Ski Classics. Det känns motiverande att prova något nytt. Jag är mycket glad för att Jerry och Team Engcon ger mig den här möjligheten, säger Sulen Hovland till Längd.se.

Vad har du för målsättning?
– Huvudmålet kommande vinter bli att nå en topptio-placering. Kanske behöver man ett år på sig för att anpassa sig till vad som krävs på långlopp.

En minst sagt bra träningspartner har Torgeir i Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard uppe i Tromsö.

– Vi är bra kompisar och tränar en del ihop. Det var han som fick mig att testa på loppen i Vålådalen. Nu blir det fokus på mycket stakträning framåt, säger Sulen Hovland.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...