Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ari Luusua i mål som trea på Årefjällsloppet. Nu lämnar finländaren sitt tjeckiska team för ett norskt, svenskt eller finskt? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ari Luusua i mål som trea på Årefjällsloppet. Nu lämnar finländaren sitt tjeckiska team för ett norskt, svenskt eller finskt? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Luusua lämnar tjeckiskt team – för ett nordiskt?

Finlands lysande stjärna på långloppshimlen, Ari Luusua, lämnar sitt tjeckiska Pro Team, Vltava Fund Ski Team, skriver han själv på Facebook på söndagen.
"Nu är det dags att ta nästa steg mot en ny möjlighet," skriver Luusua lite kryptiskt.
Rykten säger dock att han nog kommer att representera ett lag från något av de nordiska länderna i Visma Ski Classics säsong XII.

Luusua avslutade säsong XI med en stark tredjeplats på tio mil långa Årefjällsloppet. Det var den 33-årige finländarens bästa placering i Pro Touren sedan han var trea på Jizerska 50 2019.

I vintras var finländaren också femma på Vasaloppet och slutade åtta totalt i Visma Ski Classics. Detta trots att han en del problem med fötterna efter den kalla säsongsstarten i Engadin La Diagonela.

Så här skriver Luusua om att han lämnar sitt tjeckiska team:
”Det är dags att säga att jag lämnar laget. Tack för två år i Vltava Fund Ski Team och för att jag har fått möjlighet att vara långloppsåkare i ett professionellt team. Alla atleter och personer i serviceteamet har gjort ett mycket bra arbete för laget ”

Finländaren skriver dock inte något om vilket Pro Team som väntar för honom under säsong XII men rykten säger att det kan vara ett lag från något av de nordiska länderna. Blir det ett norskt, svenskt eller finskt Pro Team? Snart vet vi nog!

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...