Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ari Luusua i mål som trea på Årefjällsloppet. Nu lämnar finländaren sitt tjeckiska team för ett norskt, svenskt eller finskt? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ari Luusua i mål som trea på Årefjällsloppet. Nu lämnar finländaren sitt tjeckiska team för ett norskt, svenskt eller finskt? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Luusua lämnar tjeckiskt team – för ett nordiskt?

Finlands lysande stjärna på långloppshimlen, Ari Luusua, lämnar sitt tjeckiska Pro Team, Vltava Fund Ski Team, skriver han själv på Facebook på söndagen.
"Nu är det dags att ta nästa steg mot en ny möjlighet," skriver Luusua lite kryptiskt.
Rykten säger dock att han nog kommer att representera ett lag från något av de nordiska länderna i Visma Ski Classics säsong XII.

Luusua avslutade säsong XI med en stark tredjeplats på tio mil långa Årefjällsloppet. Det var den 33-årige finländarens bästa placering i Pro Touren sedan han var trea på Jizerska 50 2019.

I vintras var finländaren också femma på Vasaloppet och slutade åtta totalt i Visma Ski Classics. Detta trots att han en del problem med fötterna efter den kalla säsongsstarten i Engadin La Diagonela.

Så här skriver Luusua om att han lämnar sitt tjeckiska team:
”Det är dags att säga att jag lämnar laget. Tack för två år i Vltava Fund Ski Team och för att jag har fått möjlighet att vara långloppsåkare i ett professionellt team. Alla atleter och personer i serviceteamet har gjort ett mycket bra arbete för laget ”

Finländaren skriver dock inte något om vilket Pro Team som väntar för honom under säsong XII men rykten säger att det kan vara ett lag från något av de nordiska länderna. Blir det ett norskt, svenskt eller finskt Pro Team? Snart vet vi nog!

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...