Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lovisa Modig och flera andra elitåkare från SK Bore kommer representera Falun-Borlänge SK kommande vinter. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Lovisa Modig och flera andra elitåkare från SK Bore kommer representera Falun-Borlänge SK kommande vinter. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Bore-åkarna går till Falun-Borlänge SK

Nu står det klart att elitåkarna som nyligen lämnade SK Bore hamnar i Falun-Borlänge SK.
Lovisa Modig, Anton Persson, Maria Jonasson och Filip Danielsson är klara för dalaklubben skriver Sweski.com på onsdagen.

Bakgrunden till att Anton Persson, Lovisa Modig, Maria Jonasson, Filip Danielsson och Gabriel Thorn lämnar SK Bore har vi skrivit om tidigare. De fick besked från styrelsen att klubben inte hade ekonomi att driva en elitsatsning på det sätt som den varit tidigare. Nu är det alltså klart att fyra av dem hamnar i Falun-Borlänge. Gabriel Thorn väntar satsning på långlopp i Team Curira som vi berättat om tidigare idag.

Sweski.com skriver också att fyra av Falun-Borlänge SK:s åkare lägger skidorna på hyllan: Simon Lageson, Jesper Nyström, Adam Larsson och italienaren Gilberto Panisi.

Med nytillskotten från Torsbyklubben SK Bore blir Falun-Borlänge SK:s trupp fortsatt riktigt stark med åkare som Oskar Svensson, Hugo Jacobsson, Maja Dahlqvist, Mora Olsson och Louise Lindström som redan finns i klubben.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...