Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Femte upplagan av Värnamorullen i höst blir ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Värnamorullen.

Femte upplagan av Värnamorullen i höst blir ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen blir Challengers event

Lördag 4 september är det dags för femte upplagan av Värnamorullen. Rullskidloppet över 40 kilometer blir i år ett Visma Ski Classics Challengers event.
– Att bli en Challengers är ett naturligt steg för oss eftersom vi vill växa och bli en av de största tävlingarna i Sverige, säger tävlingschefen Patrik Petersson.

Värnamorullen bjuder på en mycket fin ganska flack bana längs ett naturskönt landskap och fin asfalt. Förutom huvudloppet på fyra mil som nu blir en Visma Ski Classics Challengers så finns också möjligheten att åka kortare distanser. Tävlingen gäller också som DM för Småland.

Efter loppet bjuds alla deltagare på en rejäl måltid med dryck, kaffe och kaka vid arrangörens klubbhus.

Värnamorullen som arrangeras av Apladalens löparklubb och OK Stigen blir det nionde svenska Challengers eventet och internationellt det nionde rullskidloppet i Challengers serien.

Anmälan har redan öppnat och finns här.

Alla deltagare har möjlighet att samla poäng i Visma Ski Classics SC-rankning som man kan se genom att registrera sig gratis på MyPages. MyPages är en gemensam ranking för damer, herrar, elit och motionärer.

En komplett lista över Visma Ski Classics Challengers event finns här på vismaskiclassics.com.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...