Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Femte upplagan av Värnamorullen i höst blir ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Värnamorullen.

Femte upplagan av Värnamorullen i höst blir ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen blir Challengers event

Lördag 4 september är det dags för femte upplagan av Värnamorullen. Rullskidloppet över 40 kilometer blir i år ett Visma Ski Classics Challengers event.
– Att bli en Challengers är ett naturligt steg för oss eftersom vi vill växa och bli en av de största tävlingarna i Sverige, säger tävlingschefen Patrik Petersson.

Värnamorullen bjuder på en mycket fin ganska flack bana längs ett naturskönt landskap och fin asfalt. Förutom huvudloppet på fyra mil som nu blir en Visma Ski Classics Challengers så finns också möjligheten att åka kortare distanser. Tävlingen gäller också som DM för Småland.

Efter loppet bjuds alla deltagare på en rejäl måltid med dryck, kaffe och kaka vid arrangörens klubbhus.

Värnamorullen som arrangeras av Apladalens löparklubb och OK Stigen blir det nionde svenska Challengers eventet och internationellt det nionde rullskidloppet i Challengers serien.

Anmälan har redan öppnat och finns här.

Alla deltagare har möjlighet att samla poäng i Visma Ski Classics SC-rankning som man kan se genom att registrera sig gratis på MyPages. MyPages är en gemensam ranking för damer, herrar, elit och motionärer.

En komplett lista över Visma Ski Classics Challengers event finns här på vismaskiclassics.com.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...