Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I vinter kan det bli mixedstafett på programmet vid världscupen i Falun. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

I vinter kan det bli mixedstafett på programmet vid världscupen i Falun. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Falun kan bli först med mixedstafett

Svenska skidspelen i Falun fått en fråga från internationella skidförbundet, FIS, om att arrangera mixedstafett kommande vinter och svarat ja på frågan.
– Nu väntar vi på besked från FIS, säger Ulrika Back Eriksson, vd för Svenska skidspelen, till TT.

Blir tävlingen av så blir det första gången en mixedstafett på längdskidor arrangeras i världscupen. Det kan förstås också vara ett steg mot mixedstafett på mästerskapen i framtiden.

Sveriges landslagschef Anders Byström är representant i en arbetsgrupp som arbetar med idéer och visioner för längdskidsportens framtid och som sedan ligger till grund för beslutsfattande i FIS längdkommitté.

– Det har varit mycket snack om att införa mixedstafett, vilket jag tror är en kul gren att ta med. Sedan får vi se om det tar fart, säger Anders Byström till TT.

– Jag tycker det är bra hur man utvecklar sporten och får så många nationer som möjligt att vara med. Längdskidsporten är ju inte så jättestor runt om i världen. Därför behöver man konstant utveckla tävlingarna, menar Ulrika Back Eriksson.

Mixedstafetter har varit lyckade inslag på världscupnivå iibland annat skidskytte och orientering.

Ett besked om det blir mixedstafett i Falun väntas komma inom kort, skriver TT.

En diskussion inom FIS pågår om stafetten ska vara sprintbetonad eller har banlängder som en traditionell stafett.

Enligt det preliminära världscupprogrammet arrangeras kommande vinters världscuptävlingarna den 11–13 mars i Falun. Definitivt beslut tas inom kort.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...