Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Ramuddens Lina Korsgren, Jenny Larsson och Ida Dahl, åkte mycket på Hallandsåsen när de hade träningsläger i Båstad i höstas. Nu kommer de tillbaka och tävlar på Båstad-Mölle. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team Ramuddens Lina Korsgren, Jenny Larsson och Ida Dahl, åkte mycket på Hallandsåsen när de hade träningsläger i Båstad i höstas. Nu kommer de tillbaka och tävlar på Båstad-Mölle. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vassa åkare till start på Båstad-Mölle

Om två veckor kommer flera åkare ur långloppseliten vara tillbaka i tävling igen. Nya rullskidloppet Båstad-Mölle lockar många starka åkare till start. Klara för loppet den 5 juni  är hela Team Ramudden med vinterns gigant Lina Korsgren i spetsen. Team Curira med nyförvärvet Stian Hoelgaard har också anmält sig.

Premiärupplagan av Båstad-Mölle blir en 57 kilometer lång sträckning på och vid Hallandsåsen. Loppet är också en Visma Ski Classics Challengers och premiärupplagan har lockat många av de bästa långloppsåkarna att känna på tävlingsfart igen i början på sommaren.

Det stod tidigt klart hela Team Ramudden, som vann Visma Ski Classics lagtävling i vintras, tar loppet som första tävling på rullskidor för året. Klart är nu också att Team Curira med nyförvärven Stian Hoelgaard och Gabriel Thorn samt Vasaloppsfemman 2020, Klas Nilsson, kommer stå på startlinjen.

Team Ramudden som vann Visma Ski Classics lagtävling i vintras åker Båstad-Mölle. Fr.v. teamchef Gustaf Korsgren, Lina Korsgren, Ida Dahl, Jenny Larsson, Max Novak, Johannes Eklöf och Herman Paus.  FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.Team Ramudden som vann Visma Ski Classics lagtävling i vintras åker Båstad-Mölle. Fr.v. teamchef Gustaf Korsgren, Lina Korsgren, Ida Dahl, Jenny Larsson, Max Novak, Johannes Eklöf och Herman Paus.  FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Troligtvis får vi också se Lager 157 Ski Teams åkare i loppet och kanske även åkare från norska Team Ragde Eiendom. Åtminstone deras svenska ess, Oskar Kardin.

I startlistan hittar vi också Alfred Buskqvist, IK Stern, nyligen uttagen i svenska landslagets Team Svenska Spel Team och mycket vass på rullskidor. Tranemo IF:s rutinerade vasaloppsräv Markus Jönsson är också anmäld.

Damklassen är ännu så länge inte så stor men med tunga namn. Lina Korsgren har med sig sina lagkompisar Ida Dahl och Jenny Larsson, totaltvåa respektive totalsexa på Visma Ski Classics i vintras.

I nuläget får de möta Hedda Bångman, som är anmäld för Offerdals SK men som vi tror kommer vara en del av nya Team Eksjöhus, samt Hanna Lodin ny Team Curira-åkare. Förhoppningsvis kommer Lager 157 Ski Team med sin vassa damtrio Britta Johansson Norgren, Hanna Falk och Thea Krokan Murud.

Startlistan finns här.

Målsättningen med arrangemanget är att utveckla det till ett lopp över 100 kilometer med start i Båstad och mål i Mölle. Första året blir dock banan 57 kilometer med start i Östra Karup och mål upp på Hallandsåsen.

Bansträckning Båstad – Mölle 2021.
Bansträckning Båstad – Mölle 2021.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...