Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Kardin och Jerry Ahrlin är peppade för en ny säsong med träningskonceptet Team XC Gold.

Oskar Kardin och Jerry Ahrlin är peppade för en ny säsong med träningskonceptet Team XC Gold.

Ahrlin och Kardin redo för ny säsong med Team XC Gold

Häromdagen öppnades anmälan för en ny säsong med träningskonceptet Team XC Gold. Jerry Ahrlin tar nu med sig en av dagens absolut bästa långloppsåkare i världen, Oskar Kardin, i konceptet så deltagarna får inblick i det absolut senaste som händer inom långloppsvärlden när det gäller träning och utveckling.
– Kardin har varit med på ett hörn tidigare men nu blir han med fullt ut. Det uppskattas mycket av deltagarna att få tips av och träna med en åkare som Oskar, berättar Jerry Ahrlin.

Team XC Gold:s program för det kommande året startar den 6 juni och avslutas 1 april 2022. Träningskonceptet har ett upplägg som passar alla oavsett om du är nybörjare eller elitmotionär och vilka tidigare erfarenheter du har.

Under året så får man som medlem förslag på träningsupplägg veckovis. Största delen av träningen genomförs förstås på hemmaplan men möjligheten att delta på flera läger under året finns. Varje vecka körs också ett styrkepass/Skiergpass live på Facebook.

– Vi kämpar hårt för att kostnaden för medlemskap och läger ska vara minimal. Jag skulle säga att de flesta som är med ”tjänar” på det med de priser vi kan erbjuda på skidor och annan utrustning och tillbehör, säger Jerry Ahrlin som driver konceptet tillsammans med sin fru Laila Kveli.

– Det här året tänker vi steppa upp nivån än mer på vårt upplägg och erbjuda våra deltagare det bästa inom alla områden. En del i detta är förstås Oskar Kardins medverkan, säger Ahrlin.

Kardin, som i vintras tog sin första seger i Visma Ski Classics när han solovann La Diagonela, har varit med på ett hörn i Team XC Gold även tidigare. Nu kommer han dock vara med i än större utsträckning och dela med sig av tips och erfarenheter från livet som världsåkare i långlopp.

– Det är ett bra koncept där deltagarna får hjälp och stöd med alla bitar som till exempel kost och utrustning. Jag kan bidra med mina bitar kring bland annat teknikutvecklingen och träning inom långlopp. Jag kommer att vara med på samlingar och träningsläger, berättar Kardin och fortsätter;

– Det är så roligt att träffa och hjälpa ambitiösa motionärer. De är alltid trevliga, positiva och motiverade. Det gör mig på gott humör och ger mig energi tillbaka.

En bild av hur det är att vara på läger med Team XC Gold kan läsa om här när vi häromåret besökte ett XC Gold-läger i Östersund.

Vid sidan av Jerry Ahrlin, Laila Kveli och Oskar Kardin så ingår fortsatt följande erfarna och välkända namn i ledarstaben: Gunnar Hammarberg, Magnus Nylander, Kjell Enhager, Espen Kveli och Andreas Hubbe Lund.

Du läser mer och anmäler dig till Team XC Gold här: xcgold.se

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...