Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Många unga skidåkare vill bli en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Många unga skidåkare vill bli en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Stort intresse för Lager 157 Ski Teams ungdomslag

Förra veckan så gick Lager 157 Ski Team ut med att man kommer att satsa på ett ungdomslag inför säsongen 2021/2022. Intresset från unga åkare att vara med i laget var mycket större än vad man hade kunna föreställa sig. Närmare 50 åkare i åldern 19-22 år har anmält sitt intresse.
– Nu har vi lite att fundera på. Intresset var långt över förväntan, säger Anton Järnberg, sportchef i Lager 157 Ski Team.

– Vi hade en fundering på om vi kanske kunde få ett 20-tal intresserade. Nu blev det betydligt fler vilket visar vilket stort intresse det finns för att åka långlopp bland yngre åkare, fortsätter Järnberg.

Nu har Järnberg ett angenämt ”problem” när han ska välja ut fyra av de 50 som ska bilda Lager 157 Ski Teams ungdomslag kommande vinter.

– Vi har fått ansökningar från många olika typer av skidåkare. Några som hör till toppskiktet och är etablerade i sin åldersgrupp till de som inte har de meriterna. Vi har pratat om det här och sagt att om vi skulle ha möjlighet att hjälpa alla 50 så finns det nog en framtida Vasaloppssegrare bland dem, säger Järnberg.

Nu var som sagt planen att ha ett ungdomslag med fyra åkare.

– Vi får vända och vrida på det här men ambitionen är att kunna meddela vilka åkare det blir den här veckan. Det behövs tas ett helhetsbegrepp på det här intresset. Klubbarna ute i landet måste se att det här intresset finns bland unga åkare och ge dem förutsättningar att känna på långlopp tidigt. Samtidigt är det så att vi inte ser att det ska vara någon konflikt mellan att åka kortare eller längre distanser.

Tanken är att de åkare som blir en del av Lager 157 Ski Teams ungdomslag inte bara ska åka långlopp. De ska med hjälp av teamet åka på läger och få service på vissa av långloppen i Sverige, samtidigt som de har möjlighet att åka traditionella tävlingar i sina klubbars regi.

Det blir tidigare Lager 157 Ski Team-åkaren Elin Mohlin kommer att bli ansvarig för ungdomslaget. Mohlin som i vintras gjorde sin bästa säsong Visma Ski Classics Pro Tour där hon slutade på femte plats totalt efter hela sju topptio-placeringar.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...