Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Inför OS-vintern 2021/2022 ingår kommer längdlandslaget träna på rullskidor från Swenor. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Inför OS-vintern 2021/2022 ingår kommer längdlandslaget träna på rullskidor från Swenor. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Längdlandslaget i nytt samarbete med Swenor rullskidor

Inför säsongen 2021/2022 ingår Svenska Skidförbundet Längd och Swenor rullskidor ett samarbete. Avtalet innebär att Swenor kommer att tillhandahålla rullskidor till såväl svenska längdlandslaget som svenska rullskidlandslaget.
– Det är ett viktigt samarbete för oss i landslaget säger Petter Myhlback, landslagets vallachef, som har haft det yttersta ansvaret för att hitta en leverantör som passar de båda landslagen.

– En detalj som gör skidorna unika är dess längd, något som har varit avgörande i valet när vi har utvärderat olika modeller. Detta gör att rullskidåkningen mycket lik traditionell längdskidåkning på snö, avslutar Petter.

Swenors rullskidor har lätta stommar med mycket god vibrationsdämpning, slutna lager och finns med olika rullmotstånd på hjul för att vara ett perfekt träningsredskap i förberedelserna för kommande skidtävlingar vintertid.

– Ett gediget arbeta har gjorts av våra tekniker tillsammans med elitåkare för att hitta känslan att vara på snö. Alla ingående komponenter i rullskidorna samverkar vilket gör att det upplevs som att åka på snö när du rullar på asfalt, berättar Hans Fagerberg som har agenturen för Swenor i Sverige.

– Vi är så klart både glada och stolta, samtidigt som vi ser fram emot att vårt nya samarbete med längdskidlandslaget och rullskidlandslaget. Vi kommer att tillhandahålla både klassiska rullskidor och skate rullskidor, fortsätter Fagerberg.

Swenor skall även tillhandahålla rullskidor för de årliga SM-tävlingarna under SM-veckan för att deltagarna skall ha likvärdig utrustning.

Fakta Swenor
Swenors [SWEden/NORway] verksamhet startades i Sverige i början på 1980-talet i syfte att utveckla rullskidor för svenska och norska elitskidåkare som upplevdes som att åka skidor vintertid på snö. Swenor övertogs av Sport Import AS och flyttades 1994 till Sarpsborg i Norge där den fortfarande bedrivs. Swenor är ett världsledande rullskidmärke och marknadsförs i ett 20-tal länder, utöver Skandinavien även i USA, Kanada, Ryssland och i många EU-länder. Swenor saluförs av ledande aktörer inom längdskidsport.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...