Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag sänder Eurosport 1 höjdpunkter från Visma Ski Classics-säsongen där Emil Persson dominerade i herrklassen. FOTO: Visma Ski Classics.

På lördag sänder Eurosport 1 höjdpunkter från Visma Ski Classics-säsongen där Emil Persson dominerade i herrklassen. FOTO: Visma Ski Classics.

Eurosport sänder Visma Ski Classics höjdpunkter

Visma Ski Classics Pro Tour säsong XI innehöll åtta spännande lopp. Nu kan vi se tillbaka på all action när Eurosport 1 sänder höjdpunkter från säsongen. Programmet med highlights sänds på lördag 29 den maj klockan 10.15 och kan ses i hela 54 länder.

Säsong XI startade i Schweiz med Engadin La Diagonela den 16 januari och avslutades i Sverige med Årefjällsloppet 100 km den 27 mars.

Säsongen hade ett rekordantal på 35 Pro Teams och såg också det hittills största antalet damåkare i Pro Touren. Pro Teamen hade atleter från 16 länder och totalt 312 åkare.

Emil Persson, Lager 157 Ski Team och Lina Korsgren, Team Ramudden blev totalsegrare. Team Ramudden lyckades vinna Pro Team-tävlingen. Det var första gången ett icke-norskt Pro Team vann titeln.

Snart publiceras kalendern för Visma Ski Classics Pro Tour säsong XII! Men innan dess, missa inte höjdpunkterna från säsong XI på lördag på Eurosport 1, klockan 10.15.

Höjdpunkten kommer också att finnas på Visma Ski Classics PLAY från och med 18.00 på lördag 29 maj.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...