Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Hansson lämnar Landsbro IF för Falun-Borlänge SK. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa Hansson lämnar Landsbro IF för Falun-Borlänge SK. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa Hansson till Falun-Borlänge SK

Falun-Borlänge SK fortsätter att stärka sin redan starka trupp inför nästa vinter.
Nu är det klart att Moa Hansson från småländska Landsbro IF åker för dalaklubben kommande säsong. Det är Sweski.com som rapporterar att JVM-medaljören skrivit på för Falun-Borlänge.

Nyligen stod det klart att kvartetten Anton Persson, Filip Danielsson, Lovisa Modig och Maria Jonasson från SK Bore skrivit på för Falun-Borlänge. Detta sedan värmlandsklubben inte hade ekonomi att driva vidare elitverksamheten.

Nu får man ytterligare en mycket stark åkare i sitt stall. Moa Hansson är en av landets mest lovande åkare och i vintras imponerade hon på JVM i Finland där hon tog silver på sprinten och sedan förde Sverige till guld på stafetten. Hansson är också en mycket vass rullskidåkare.

Enligt Sweski.com så är Falun-Borlänge SK noga att påpeka att man inte aktivt gått ut för att värva åkare, men att man däremot fått många förfrågningar och det flaggas för ytterligare nyförvärv.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...