Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromaa och Jens Burman tränar ihop i Åsarna-terrängen. FOTO: Instagram Jens Burman.

William Poromaa och Jens Burman tränar ihop i Åsarna-terrängen. FOTO: Instagram Jens Burman.

Poromaa och Burman blir träningspartners på heltid

För två dagar sedan flyttade William Poromaa från Sollefteå till Åsarna. Anledningen: att kunna sparra mot klubbkompisen Jens Burman på daglig basis.
– För att kunna ta nästa steg behöver vi göra något som sticker ut, säger William Poromaa till Längd.se.

William Poromaa och Jens Burman var de klart bästa svenska distansåkarna i vintras och nu siktar båda mot än högre höjder inför OS-vintern.

20-årige Poromaa och 25-årige Burman är två åkare som trivs tillsammans både under träning och vid sidan om. Nu utvecklas träningssamarbetet än mer då William nu lämnat kvar flickvännen Frida Karlsson i Sollefteå och styrt kosan mot guldbyn Åsarna för att kunna träna med Burman varje dag.

– Vi pratade om det här efter säsongen att det skulle vara bra för oss båda om vi kunde träna tillsammans. Nu ska jag testa detta och se hur det blir. Att vi kan träna tillsammans även när det inte är landslagsläger tror jag blir bra för oss båda, säger Poromaa.

– Jag har kommit i gång bra med barmarksträningen och ser fram emot när vi ska åka på hög höjd med landslaget och börja förberedelserna inför OS, fortsätter Poromaa.

Jens Burman är förstås nöjd med att få vasst träningssällskap. Det har blivit många timmar ensamträning för Jens i Åsarna-terrängen.

– Vi surrade en del om det här i vintras att det skulle vara fint om vi kunde träna mer tillsammans. Kul att det blev så. Det här blir ett lyft, säger Burman

Nu kan Åsarnaduon pressa varandra på de tuffa passen och ha sällskap på distanspassen i sommar och höst.

Precis som William så är Jens nöjd med inledningen av träningsåret.

– Jo, jag har kommit i gång bra. Det känns riktigt fint, säger Burman.

För alla som följer Jens Burman på hans veckovisa Vlogg så lär man nu också få se William Poromaa mer regelbundet där och kunna följa duon inför vintern.

– Jodå, så kommer det nog att bli, säger Burman.

Jens Burmans Vlogg på Youtube finns här.

Jens välkomnar William till Åsarna. FOTO: Instagram Jens Burman.Jens välkomnar William till Åsarna. FOTO: Instagram Jens Burman.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...