Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I morgon blir det full fart på vägarna på Hallandsåsen när premiärupplagan av Båstad-Mölle genomförs. Loppets livesänds på Längd.se:s Facebooksida. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

I morgon blir det full fart på vägarna på Hallandsåsen när premiärupplagan av Båstad-Mölle genomförs. Loppets livesänds på Längd.se:s Facebooksida. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Prestigekamp väntar på Båstad-Mölle

I morgon lördag 5 juni går premiärupplagan av nya rullskidloppet Båstad-Mölle
Det 57 kilometer långa loppet, som är ett Visma Ski Classics Classics Challengers event, har lockat några av världens bästa långloppsåkare till start som bland annat Lina Korsgren, Team Ramudden och Stian Hoelgaard, Team Curira.
Loppet livesänds på Längd.se:s Facebooksida.
– Åkarna är taggade och ser fram emot loppet i morgon. Vi är på väg ut att testa delar av banan nu, säger Team Curiras teamchef Johan Kask på fredagsförmiddagen.

Norrmannen och Vasaloppsspecialisten (på pallen fem år i rad) Stian Hoelgaard gör debut för sitt nya svenska Pro Team, Team Curira. Med sig har han ”veteranen” och Vasaloppsfemman 2020 Klas Nilsson och teamets nyförvärv Gabriel Thorn. Team Curira som för övrigt nyligen presenterade ytterligare ett nyförvärv på herrsidan, den i Östersund boende 22-årige värmlänningen Alfred Nilsson.

Det kan bli en prestigefylld kamp mellan Team Curira och Team Ramudden som kommer med sin starka herrtrio: Max Novak, Johannes Eklöf och Herman Paus. En åkare som garanterat kommer att blanda sig i kampen om segern är också IK Sterns Alfred Buskqvist. Ett antal ytterligare rullskidspecialister finns också i startlistan som säkert vill blanda sig i tätstriden.

Mot dem talar kanske att loppet körs med rullskidor med motstånd 3 på hjulen.

– Det blir en kul kamp mot Ramuddens åkare men det är också flera riktigt starka rullskidåkare med. Att det är en del rejäla motbackar på banan kan nog vara till långloppsåkarnas fördel, säger Johan Kask.

Team Curira har laddat upp på Halmstad golfarena, som är ett officiellt Vasaloppscenter, och där kommer man även genomföra ett antal tester under helgen.

Damklassen är liten men med starka namn. Team Ramuddens Lina Korsgren och Ida Dahl som dominerade Visma Ski Classics i vintras gäller som favoriter. Med sig har de också nyförvärvet Ida Palmberg. Jenny Larsson har dock lämnat återbud.

Ramudden-trion ställs mot Hedda Bångman, för sitt nya lag Team Eksjöhus och ett av Team Curiras nyförvärv, Hanna Lodin.

Loppet startar 15.30 och livesändning på Längd.se:s Facebooksida startar 15.25: https://www.facebook.com/www.langd.se

Startlista och liveresultat kommer här: https://www.vismaskiclassics.com/livecenter/bastad-molle

Målsättningen med arrangemanget är att utveckla det till ett lopp över 100 kilometer med start i Båstad och mål i Mölle. Första året blir dock banan 57 kilometer med start i Östra Karup och mål uppe på Hallandsåsen.

Bansträckning Båstad – Mölle 2021.
Bansträckning Båstad – Mölle 2021.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...