Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren och Ida Dahl pressade varandra hårt på Båstad-Mölle. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lina Korsgren och Ida Dahl pressade varandra hårt på Båstad-Mölle. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Korsgren elva sekunder före Dahl

Att Lina Korsgren och Ida Dahl skulle göra upp om segern på 57 kilometer långa Båstad-Mölle var mer eller mindre skrivet i sten innan starten på loppet.
Team Ramuddden-duon pressade varandra hårt hela vägen och på slutet hade Korsgren lite mer krafter kvar.
– Oj vad du körde hårt med mig, sa Korsgren till Dahl direkt efter målgång.

Damerna startade fem minuter bakom herrfältet och den blev en sporre för firma Korsgren-Dahl att jaga ifatt herråkare. Dahl satte högsta fart på väg uppför Hallandsåsen direkt från start.

– När Ida körde ifrån mig i första backen så tänkte jag att det här kan bli en lång dag om man ska köra själv i 57 kilometer. Det var skönt att jag kunde komma i kapp och att vi kunde ligga och växeldra. Det var roligt att komma i kapp lite killar. Man blir ju motiverad av det, berättade Korsgren.

– Det blir lite tempoväxlingar av det. Man jagar i kapp och så när de lägger sig bakom vill göra tempoökning så att det ska släppa. Det blev bra, sa Korsgren med ett leende på läpparna.

– Jag tycker det var bra att vi startade bakom och fick vårt eget race från början. Sedan som Lina säger så är det kul när man ser folk på banan och kan jaga i kapp och få sparring av det, menade Dahl som var elva sekunder bakom sin teamkompis över mållinjen.

Team Ramudden blir kvar i södra Sverige den kommande veckan för många träningspass i trakten av Hallandsåsen.

Vad blir det för typ av träning?
– Vi har faktiskt inte fått planen än av Mattias (tränare Reck) så vi vet inte riktigt vad som väntar. Det blir nog långt och kort och hårt och lugnt, berättade Ida.

– Reck kommer med planen i morgon men jag tror nog vi börjar med ett långt och lugnt cykelpass i morgon och sedan blir det på rullskidorna igen.

Tätduon lämnade övriga tre tjejer i fältet klart distanserade. Hedda Bångman, Team Eksjöhus, var nära 13 minuter efter som trea. Fyra blev Team Curiras nyförvärv Hanna Lodin två minuter efter Bångman. En stark insats av Lodin som bara åkt skidor i ett par år. Ida Palmberg, ny i Team Ramudden, var knappa två minuter bakom Lodin.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...