Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emil Persson, Thea Krokan Murud och Britta Johansson Norgren är tre av åkarna som kommer till start på Grönklitt Double Poling Hill Climb. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Emil Persson, Thea Krokan Murud och Britta Johansson Norgren är tre av åkarna som kommer till start på Grönklitt Double Poling Hill Climb. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lapp på luckan för Grönklitt Double Poling Hill Climb

Lager 157 Ski Team öppnade upp för 100 startplatser till sjätte upplagan av Grönklitt Double Poling Hill Climb. Platserna fylldes snabbt av både elit och motionärer till loppet som körs lördag 19 juni.
– Intresset är jättestort så nu har vi en reservlista för intresserade, berättar Marcus Laggar från arrangörsstaben.

– Det är kul att vi lockar båda några av de bästa långloppsåkarna och många motionärer och elitmotionärer, fortsätter Laggar.

Till start kommer hela Lager 157 Ski Team:s egna elitgäng: Britta Johansson Norgren, Thea Krokan Murud, Hanna Falk, Emil Persson, Marcus Johansson, Runar Skaug Mathisen och Eddie Edström.

– Tjejerna kommer bland annat att få möta Laila Kveli (Team Engcon) och eventuellt kommer också Team Ramuddens Ida Dahl och Ida Palmberg. Totalt är 16 tjejer anmälda, berättar Laggar.

I herrklassen kommer Oskar Kardin, från Team Ragde Eiendom, och utmanar Lager 157-åkarna. Det gör också Östervåla IF:s Pontus Nordström, som vann loppet för några år sedan.

– Sedan har vi många elitmotionärer och motionärer som vill kämpa och mäta sig med eliten uppför backen mot Toppstugan i Grönklitt, berättar Laggar.

Loppet genomförs lördag 19:e juni med start 18.00. Banan går från botten Grönklittsbacken via ett varv på multibanan och upp till Toppstugan i Grönklitt. Deltagarna åker på låneskidor från Skigo med rullmotstånd 2.

Loppet livesänds på Lager 157 Ski Team:s Facebooksida.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...